Site menu
Login form
Section categories
Search
Calendar
Entries archive
Our poll
Tag Board
Site friends
Statistics
Новые фильмы на сайте
Онлайн фильмы
Main » 2013 » April » 9 » Чудната петорка / Rise of the Guardians
0:34 AM
Чудната петорка / Rise of the Guardians
## Заглавие на Английски: Rise of the Guardians 

## Заглавие на Български: Чудната петорка 

## Режисьор: Питър Рамси 

## Сценарист: Дейвид Линдзи 

## В ролите: 
С гласовете на: 

Георги Тодоров, 
Христо Чешмеджиев, 
Георги Стоянов, 
Павел Петков, 
Лина Шишкова и др..
 

## Държава:: САЩ 

## Година: 2012 

## Дължина: 01:37:07 

## Субтитри: BG Audio 

## IMDB or TV.COM link: http://www.imdb.com/title/tt1446192/ 

## Резюме: • 

Героите в новата анимация на DreamWorks Animation „Чудната петорка”, ще изненадат много от кино феновете с неочакван външен вид и смайващи умения. 

Пазителите, които ще въвлекат зрителите в магическо и вълнуващо приключение са познати като Дядо Коледа, Великденския заек, Феята на зъбките, Сънчо и Джак Скреж. По своему леко чудати, всеки от тях е готов да влезе в битка за доброто на децата по света, с тайно оръжие, умения и много кураж. 

Дядо Коледа или както го наричат приятелите му Север, е бивш руски казак – на едната му ръка има татуировка "Лош", а на другата "Добър". Той е свиреп, взискателен и импулсивен, но с оромно чувство за хумор. Всъщност всичко при него е в големи мащаби и когато вярва в някоя кауза, никакви думи и действия не могат да го спрат. На английски Север е озвучен от Алек Болдуин, а на български ще звучи с гласа на Георги Тодоров, който има богата кариера в озвучаване на анимационни герои. 

Друг пазител с особено чувство за хумор е Великденския заек или Зайо, който е спокоен и сдържан австралиец, суров като местния пейзаж. Роден за горски пазач, той е грубоват и наежен природозащитник. Тъй като е съвършено невъзмутим, единственото, което може да го подразни е вечното натякване на Север как Коледа е по-важна от Великден. На английски с гласа на Хю Джакман, на български Зайо е озвучен от актьора от „Народен театър Ив. Вазов” Христо Чешмеджиев. 

Единствената дама в „Чудната петорка” е смелата Фея на зъбките. Красиво, елегантно, синьозелено искрящо създание, тя е наполовина човек, наполовина колибри. Всички знаят, че Феята на зъбките прибира падналите зъбки изпод възглавниците на децата, но онова, което не знаят е, че те съдържат най-ценните спомени от детството и тя ги съхранява за момент в живота, когато са им най-нужни. На български ще чуем Феята на зъбките, озвучена от Лина Шишкова, а на английски тя говори с гласа на Айла Фишер. 

Един особено любопитен и любим на децата Пазител от „Чудната петорка” е Сънчо. Той създава и разпространява хубавите сънища, но предпочита да не говори, за да не събуди някой. Общува с другите Пазители чрез изразителни пясъчни образи, които се появяват по магически начин над главата му - същински гръцки хор, съставен от един член. Дори понякога да е комичен, Сънчо притежава древна мъдрост и може да бъде тайно оръжие. 

Решаваща роля за епичната битка на Пазителите в „Чудната петорка” има Джак Скреж - свръхестествено създание, много подобно на Пазителите. За разлика от другите той е самотник, класически бунтар без кауза. Язди вятъра като сноубордист олимпиец и може да призове по всяко време вятър, бури, студове и сняг. Джак Скреж също е безсмъртен, вечно млад, харизматичен и умен - олицетворение на пакостите и хаоса, но все още не овладял пълния си потенциал. Джак Скеж е озвучен на английски от Крис Пайн, а на български от младия актьор Деян Ангелов, който набра популярност на театралната сцена в постановки като „Дванайсета нощ”, „Двамата веронци”, „Облогът на Паскал” и др. 

Последният герой от „Чудната петорка” не е Пазител, той е ...Торбалан, познат още като Мрак. Наложило му се е да изтърпи поколения от родители, учещи децата си да не вярват в него, докато Пазителите получават всичките хвалби, Мрак е решен да промени всичко това. Пъкленият му план е да накара хората да вярват в него, а не в Пазителите. Да премахне Пазителите един по един, както и всичко добро, което те въплъщават, докато не остане нищо друго освен страх. Мрак е озвучен на български от Георги Стоянов, а на английски от Джъд Лоу.
 
Category: Анимация | Views: 6183 | Added by: hondas | Tags: Rise of the Guardians, Чудната петорка | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Имя *:
Email:
Код *:
шаблоны сайтов, вкусные рецепты, скачать программы через торрентскачать программы